۱ – پوشش مناسب هنگام انجام جوشکاری
همان طور که می دانید در زمان انجام جوشکاری، از قوس جوشکاری، اشعه ماوراء بنفش ساطع می شود. به همین علت برای محافظت در برابر این اشعه باید لباس مخصوص و محافظ پوشید. اگر لباس شما آستین نداشته باشد، دچار آفتاب سوختگی خواهید شد. هم چنین در هنگام آموزش جوشکاری برق و انجام این کار باید از کلاه محافظ با قابلیت تنظیم لنز استفاده کنید. علاوه بر این باید در زیر کلاه عینک محافظ نیز به چشمان خود بزنید، این کار از چشمان شما در هنگام انجام جوشکاری محافظت خواهد کرد و مانع برخورد قسمت های پلیسه دار فلز به چشم شما می شود. علاوه بر تمام این ها بهتر است که از دستکش محافظ مخصوص نیز استفاده کنید.
۲ – تمرین خوب و کافی
در آموزش جوشکاری برق سعی کنید بیاموزید که یک خط جوش زیبا و بدون هیچ گونه ایراد انجام دهید. به جای ایجاد یک خط مستقیم، سعی کنید اتصالات حلقه ای شکلی را با انبر جوشکاری ایجاد کنید. به یاد داشته باشید مهم است که جوش شما بسیار مستحکم باشد. انجام یک حرکت دایره شکل گسترده، یک جوش مستحکم و بدون ایراد را به وجود می آورد.
۳ – انتخاب مناسب ترین الکترود
باید الکترودی با قطر مناسب را با توجه به نوع فلز انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که الکترودهایی با قطر کم برای فلزات نازک مناسب هستند و الکترودهایی با قطر زیاد نیز برای فلزات ضخیم مورد استفاده قرار می گیرند. جنس الکترود نیز باید هماهنگ با جنس فلز جوشکاری باشد. برای مثال از الکترود آلومینیومی برای جوش دادن آلومینیوم استفاده می شود.
۴ – دقت بیشتر در جوشکاری بالای سر
در آموزش جوشکاری برق می آموزید که در جوشکاری بالای سر باید دقت بیشتری داشته باشید. چرا که جوشکاری بالای سر دارای حساسیست های بیشتری است. در جوشکاری بالای سر نسبت به جوشکاری قائم، قطرات فلز از حوضچه جوش دیرتر فرو می افتد. در این نوع جوشکاری به یاد داشته باشید که باید حوضچه مذاب را تا حد ممکن کوچک نگه دارید. باقی نکات نیز بین جوشکاری بالای سر و جوشکاری در حالت افقی مانند هم است.
۵ – گوش دادن به صدای جوش
دقت داشته باشیدکه صدای یک جوشکاری خوب بالا و پایین نمی شود و تقریبا به صورت یک صدای پایدار شنیده می شود. شنیدن صداهایی مانند صدای فشفشه و یا صدای بلند گاز نشانه جوشکاری غیر استاندارد است. به تدریج با آموزش جوشکاری برق یاد می گیرید که با گوش دادن به صدای جوشکاری بگویید که این جوشکاری بدون عیب و نقص است یا اینکه مشکلی دارد.
۶ – تمرین روی فلزات اضافی
اگر بار اول است که می خواهید جوشکاری انجام دهید بهتر است ابتدا روی قطعات فلزی اضافی و دور انداختنی تمرین کنید. با این تمرین ها متوجه می شوید که چه قدرت و سرعتی لازم است و ولتاژ مناسب برای جوش فلز مورد نظرتان را می فهمید.
۷- جوش های کوتاه و با فاصله
بهترین راه جوشکاری به تدریج و با تمرین های زیاد به دستتان می آید. اما برای شروع بهترین روش به این صورت است که جوش های کوتاه و نقطه ای بزنید. به این ترتیب که یک جوش کوتاه بزنید و بعد به سراغ نقطه بعدی بروید و در آخر فاصله های بین جوش ها را پر کنید.
۸ – تمیز کردن فلز قبل از جوشکاری
حتما به یاد داشته باشید که قبل از اقدام به جوشکاری باید فلز مورد نظر را کاملا تمیز کنید. می توانید از سمباده، برس سیمی و … استفاده کنید. بعد از انجام جوشکاری نیز می توانید با سنگ فرز جای جوشکاری را کاملا تمیز و صیقلی کنید.